м. Київ,
вул., Семена Скляренка, 15
04072
пн. — пт.: з 9-00 до 18-00
Кухонне пожежогасіння

Кухонне пожежогасіння

_______________________________________
Система локального пожежогасіння кухонного обладнання використовується для пожежогасіння масел і жирів на об'єктах громадського харчування, кафе, ресторанів і промислових кухонь. Пожежогасіння проводиться локально по площі вогнегасною речовиною. Об'єктами захисту є поверхні плоских плит, мангали, сковороди з механізмом перекидання, грилі, фільтри витяжних зонтів та витяжних каналів.

На підприємствах харчування при кількості посадочних місць 50 та більше необхідно використовувати модульні системи локального пожежогасіння, спеціалізовані для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди; вертикальні, кутові, ланцюгові печі; шашличні печі з використанням газу, дров, кам'яного вугілля; фритюрниці; жарові шафи; "китайські котли" тощо; системи витяжної вентиляції.

При виникненні загоряння гриля, фритюрниці, сковороди, жаровні та інших об'єктів механічна або електрична система виявлення запускає систему. Запускається пусковий балон з газом-витискувачем, який видавлює вогнегасну речовину з балона до розподільчої трубопровідної мережі. При цьому вогнегасна речовина через випускний пристрій надходить в розподільний трубопровід і через насадки подається на поверхню, що захищається.
Основні нормативні документи:
_______________________________________
- ДБН В.2.5-56:2014 зі Зміною №1 СИСТЕМИ ПРОТИПОЖЕЖНОГО ЗАХИСТУ

- ДСТУ-Н Б В.2.5-84:2016 Стаціонарні системи пожежогасіння. Системи газового пожежогасіння. Автономні системи газового пожежогасіння на основі виробів з термоактивовуваною мікрокапсульованою вогнегасною речовиною. Проектування, монтування та експлуатування
Перегляньте проекти
які ми вже реалізували
_____________
Перегляньте більше наших
проектів у портфоліо